مثنوی اساسا متنی عرفانی است و بسیاری از مطالب آن تنها به کار عارفان و سالکان میآیند. از سوی دیگر به سبب دگرگونیهایی که در جهاننگری انسان زمانهی ما رخ داده است، نمیتوانیم پارهای از سخنان مولانا را بپذیریم.
البته معنای این سخن آن نیست که در مثنوی سخنانی که برای ما، انسانهای معمولی، درسآموز و سودمند باشند، وجود ندارند. هر کسی که با مثنوی انس و الفتی دارد، نیک میداند که در سراسر این کتاب شریف، مطالبی بسیار کاربردی وجود دارند که میتوانند راهنمای عملی افراد معمولی باشند. مولانا همچون خوانسالاری ماهر، سفرهای چنان پرنعمت را گسترده است که هر کسی، متناسب با حوصله و هاضمهی خود، میتواند کنار آن بنشیند و سیر و سیراب برخیزد.
به یاری خدا، در کلاس حکمتهای زندگی در دفتر چهارم مثنوی پنجاه و هشت سخن عمیق و دلنشین از مولانا را با هم میخوانیم. این حکمتها به گونهای انتخاب شدهاند که فارغ از مبانی عرفانی و مباحث نظری، میتوانند راهنمای عملی علاقهمندان به خودشناسی و رشد شخصی باشند.
در حکمتهای دفتر چهارم از مباحث جالبی مانند چشش و کوشش، نسبی بودن خیر و شر، کنترل خشم، فلسفه رنج، مسئولیتپذیری، ذکر، صبر، حرص، واقعبینی، بخت و شانس، پشیمانی، شادی حقیقی و مسائلی مانند آنها سخن به میان میآید. در این کلاس، بدون درگیر شدن در مباحث نظری، مسائل به شکلی کاربردی مطرح میشوند، به گونهای که در زندگی روزمرهی ما به کار بیایند.
این کلاس روزهای یکشنبه، ساعت پنج بعدازظهر، به شکل مجازی، در فضای اسکای روم، برگزار میشود. لطفاً برای اطلاعات بیشتر، به پوستر زیر نگاه کنید. برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر، با شماره تلفن ۰۹۰۲۷۹۶۵۰۸۹ (خانم باریکانی) تماس بگیرید.
امیدوارم این کلاس برای همهی ما مایهی رشد و آگاهی باشد.
حکمت های زندگی مثنوی معنوی در دفتر چهارم